flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув справу за фактом ДТП зі смертельними наслідками.

09 листопада 2023, 14:15

07 листопада 2023 року Карлівський районний суд Полтавської області розглянув із постановленням обвинувального вироку кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталася на території Ланнівської громади в березні місяці цього року і внаслідок якої загинув пасажир.

Зокрема, судом було встановлено, що у світлий час доби, зранку 09 березня 2023 року 19-ти річний мешканець с. Нижня Ланна, Полтавського району, керував автомобілем Volkswagen Golf та рухався по автодорозі Нижня Ланна-Попівка-Карлівка в напрямку с. Попівка. В якості пасажира в цьому авто також знаходилася 16-ти річна дівчина. При цьому, водій не врахував дорожні умови та дорожню обстановку, не впорався з керування транспортного засобу та  допустив виїзд на ліве по ходу його руху узбіччя, де зіткнувся з двома бетонними стовпцями і в подальшому з’їхав у лівий по напрямку руху кювет. Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля отримала тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили її смерть.

За результатами судового розгляду водія було визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої та призначено йому покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 3 (три) роки. Крім того, суд задовольнив частково і цивільні позови потерпілих у даній справі та стягнув із засудженого на користь батька й матері загиблої по 300 000 (триста тисяч) гривень моральної шкоди кожному. Також було вирішено питання щодо відшкодування судових витрат та подальшої долі речових доказів у цій справі.

До набрання законної сили вироком суду засуджений триматиметься під вартою.

Вкотре закликаємо громадян дотримуватися правил дорожнього руху, швидкісного режиму та не створювати аварійних ситуацій. Бережіть себе і людей навколо.

 

Прес-служба суду