flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснення правосуддя в умовах воєнного стану

24 лютого 2022, 15:00

Карлівський районний суд Полтавської області працює у звичайному режимі!

Від сьогодні діяльність судів, органів та установ системи правосуддя в умовах воєнного стану регламентується Законом України «Про правовий режим воєнного стану» №389-VIII від 12.05.2015.

Так, відповідно до статті 12-2 Закону у умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України. Повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.

Згідно статті 26 Закону правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

Інформацію щодо судових засідань, призначених до розгляду, сторони та інші учасники судових процесів можуть отримати звернувшись до секретарів судових засідань або помічників суддів за телефонами. Зазначену інформацію просимо уточнювати завчасно.

 

Прес-служба суду