flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрав законної сили вирок у справі про виправдовування збройної агресії рф проти України

25 березня 2024, 09:54

21 лютого 2024 року Карлівський районний суд Полтавської області розглянув із  затвердженням угоди про визнання винуватості кримінальне провадження за фактами виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації її учасників.

Зокрема судом було встановлено, що 02 вересня 2022 року та 05 жовтня 2022 року повторно 56-ти річна мешканка Ланнівської громади, займаючи антиукраїнську позицію та підтримуючи дії держави-агресора (російської федерації) у проведенні агресивної війни проти України, з метою прославляння осіб, які здійснювали збройну агресію росії проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань рф, за допомогою власного смартфону здійснила поширення у одній із загальнодоступних соціальних мереж на електронній сторінці під власним мережевим псевдонімом публікації, що прославляли терористів-агресорів та виправдовували їхні дії. Відповідно до висновків судово-лінгвістичних (семантико-текстуальних) експертиз, проведених експертами Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, у цих публікаціях мали місце висловлювання щодо виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, шляхом представлення території та міст України як історичної території Росії, а також глорифікації осіб, які здійснювали цю збройну агресію проти України.

За результатами судового розгляду прихильницю терористів та окупантів було визнано винною у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України і глорифікації її учасників та призначено їй покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі без конфіскації майна із подальшим звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням із іспитовим строком на один рік. Також із засудженої на користь держави стягнуто витрати за проведення експертних досліджень. Сьогодні це судове рішення набрало законної сили.

Таким чином, протягом іспитового строку вона буде зобов’язана періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, а також не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

 

Прес-служба суду